luni, 22 februarie 2010

Congresul PSD

Foto: Me
Foto: Sutu
Am fost la Congres ieri de la ora 18.00 pana azi la ora 03.00. Am plecat la scurt timp dupa ce se anuntase castigatorul, adica Victor Ponta.

Dupa mai bine de 12 ore de la demararea Congresului PSD urnele de vot s-au inchis duminica dimineata la ora 00.15, ultimii delegati care au votat fiind cei din Capitala, condusi de Marian Vanghelie.

Inainte cu cateva minute de a se fi inchis urnele de vot un mic grup s-a strans in jurul lui Victor Ponta, intr-un colt al salii de la Romexpo. Inainte de asta circulau zvonuri ca Mircea Geoana este insa castigatorul la o diferenta de 300 de voturi. Intre timp cercul de apropiati ai vicepresedintelui PSD s-a marit, venind si socrul lui, Ilie Sarbu, dar si Adrian Nastase. Intre timp putinii delegati care au mai ramas au iesit sa mai fumeze o tigara, iar trei dintre ei si-au propus sa il intrebe daca si de data asta PD-L a furat mai mult decat ei. In mijlocul salii si Mircea Geoana si-a facut un grup in care si-a strans sustinatorii, dar niciun lider important, cu greutate in partid, nu se afla printre acestia. Dupa o zi lunga Dan Nica, Marian Oprisan si Liviu Dragnea luau masa, iar liderul PSD Vrancea imi spunea nu stie nimic despre rezultat. Presa s-a strans in jurul celor doi candidati importanti care asteapta rezultatele. Unul dintre vicepresedintii PSD spunea, intr-un mediu restrans, ca 90 dintre delegatii bucuresteni au votat cu Victor Ponta. Se pare ca acestia au confundat urnele de vot. In asteptarea rezultatelor Daciana Sarbu zambeste, dar marturiseste ca este foarte emotionata si nu poate sta jos pentru ca i se aduc la cunostinta rezultatelele partiale, care spun fie ca Ponta l-a egalat pe Geoana, fie ca l-a depasit. In jurul orei 01.35 diferenta dintre cei doi era de 67 de voturi. Intre timp, dupa numararea altor voturi, la ora 01.44, Mircea Geoana avea 417 de voturi, iar Victor Ponta avea 403. Intre timp Daciana ii spunea lui Victor ca mai are putin si lesina de emotie. Inspre ora 03.00 cu o fata zambitoare ne-a spus ca a castigat sotul ei. Lumea a inceput sa il aplaude pe Ponta. La cativa metri in sala Mircea Geoana era cam palid, iar Vanghelie vorbea agitat la telefon. Cand am plecat la ora 03.00 cei doi se pregateau sa tina discursurile de final.

Niciun comentariu: