luni, 21 septembrie 2009

Inceput de campanie cu traiectorie nesigura


Timpul trece si inevitabil de apropiem de o campanie electorala, chiar daca sunteti interesati sau nu, pana la urma urmei o tara are nevoie de un presedinte, deci inevitabil va fi si o campanie electorala.

Cu toate acestea evenimentele din ultimul timp din viata politica si sociala prevestesc ca ceea ce urmeaza va fi atipic, deoarece populatia a ajuns intr-un punct in care nu credea ca o sa mai ajunga, fiind impinsa de criza financiara. Chiar daca cuvantul criza a devenit un cliseu, el este totusi o realitate, una dura de altfel.

Si in tot acest context politicienii sustin in declaratiile oficiale ca in aceasta campanie alegatorii vor fi convinsi sa voteze un anumit candidat cu ajutorul argumentelor. Insa in mod oficial, alti politicieni, care au participat si la alte campanii, sustin ca oamenii au devenit pragmatici si nu se mai multumesc doar cu sepci, pixuri sau brichete, au inceput sa ceara pentru un vot pui, faina, zahar.

Si daca luam in considerare si povestile din alegerile europarlamentare in care un cetatean a venit sa ceara anularea votului pentru ca la iesire nu si-a primit milionul promis, sunt tot mai convinsa ca vom avea parte de o campanie atipica.

Oamenii au ajuns la capatul rabdarii, cifrele alarmante ale somajului indica starea de fapt a Romaniei. Potrivit ultimelor statistici oficiale, somajul in Romania este 6,6%, cu aproape trei puncte procentuale mai putin decat media UE, care este de 8,9%. Insa, se pare ca in realitate cifra sare de 20 de procente.

Potrivit presedintelui Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), Silviu Bian, totalul somerilor a ajuns la finalul lunii august la 601.673, anunta Cotidianul in editia de miercuri.

Problemele de fond sunt de fapt acoperite de scandalurile de pe scena politica, incepand de la ministrul Monica Ridzi, de care nu s-a mai auzit nimic in ultimul timp, si ajungand pana la Elena Udrea.

Lumea s-a saturat de argumente goale, iar cei care oricum nu intelegeau prea bine argumentele, ci erau convinsi de un anumit tip de comportament practicat de candidat, au ajuns oarecum la limita supravietuirii.

Si in conditiile astea oamenii imping lucrurile in zona disperarii, care uneori poate parea chiar si penibila. Campania asta va fi cu siguranta una atipica si poate pana la urma o sa fie “sange pe pereti”, dar nu sangele lor, ci al nostru. El va “siroi” din faptul ca nu avem pe cine alege ca sa fie un adevarat presedinte, nu doar unul cu numele, dar nu si cu purtarea.

Niciun comentariu: