sâmbătă, 10 mai 2008

Despre casa!Agitatia, traficul tot mai aglomerat al Capitalei ma face adesea sa ma gandesc la momentele de liniste de care am parte doar acasa.

Desi pentru mine acasa a insemnat adesea mii de locuri imprastiate in toata tara. Acasa a fost si la Cluj si la Iasi si Bucuresti la final.

Dar adevarata mea casa se afla acolo unde e mama si tata, unde Moldova curge lin si in fiecare zi calduroasa de vara ma refugiez in “bratele” ei.

Acolo lucrurile par uneori mai simple desi si acolo lupta pentru supravietuire este acerba. Lumea e mai puternica acolo, o fi de vina aerul tare de munte sau pur si simplu munca fizica te caleste.

Insa copiii s-au schimbat radical, nu mai apreciaza jocurile cu care ma delectam eu zilnic. E mult prea important sa se joace pe calculator sau sa se uite toata ziua la televizor.

Regretam uneori ca singurul post tv pe care il prindeam pana de curand era tvr 1. Simteam ca am un handicap “social” cand imi auzeam colegii de liceu ca povestesc cu patos de Pro tv sau Antena 1.


Era un miraj pentru mine tot ceea ce auzeam. Dar timpul trecut nu pot sa il iau inapoi si putinele momente pe care le petrec acasa ma pune fata in fata cu o realitate cruda.

E greu de imaginat cand intru in supermarket si descopar ca laptele Dorna, pe care bunica mea il vinde la 1 ban litrul, eu sunt nevoita sa il cumpar aici la 4 bani litrul.

Trebuie sa recunosc ca reclamele platite fac toti banii, mai rau e ca imi dau seama ca reclama a fost platita de buni si restul vecinilor mei.

Plata intarzie nesimtit de mult as putea spune dar e de inteles, domnul are probleme cu actiunile Rapidului, taranii sunt pe locul doi.

Notorietatea se disputa la Bucuresti din scandaluri nu din afaceri cinstite si oneste.

Viata trece repede acolo si oamenii vaneaza cu un interes major ceea ce se intampla in viata politica.

Asteapta cu nerabdare o promisiune si chiar daca ea este facuta in van majoritatea dintre ei o cred.

Oare ignoranta sau nepasarea orasenilor se trage de la faptul ca s-au invatat sa se fereasca de sarlatani?

Viata taranilor se aseamana oarecum cu un banc despre productivitate.
COMPANIE AMERICANA: Ai 2 vaci, vinzi 1, cumperi 1 taur si-ti faci cireada.COMPANIE GERMANA: Ai 2 vaci; le reproiectezi in asa fel incat sa manance de 10 ori mai puin, s dea bere in loc de lapte si sa fie blonde.COMPANIE JAPONEZA:Ai 2 vaci; le reprogramezi in asa fel incat sa fie de 10 ori mai mici, sa dea de 10 ori mai mult lapte si-n loc sa manance- sa se-ncarce la priza.COMPANIE FRANCEZA: Ai 2 vaci; faci greva pt. ca vrei s ai trei.COMPANIE ENGLEZA: Ai 2 vaci; ambele nebune.COMPANIE INDIANA: Ai 2 vaci, te-nchini la ele.COMPANIE TALIBANA: Ai 2 vaci; nu le mulgi, k n-ai voie s atingi partile intime ale femeilor, mai bine le pui o bomba shi zici k asha tzi-a cerul Allah.Si, in sfarsit...COMPANIE ROMANEASCA:A) ANTE '89: Ai 2 vaci; vin comunistii shi ti le natzionalizeaza: stai la coada 25 de ore pe zi ca sa primeshti o data pe an un paharel de lapte diluat. Multumim din inima partidului!B) POST '89: Ai avut 2 vaci, pe care ti le-au luat comunistii. Ti se retrocedeaza jumatate de vaca: jumatatea cu capul, ca pe-aia cu ugerul o pastreaza statul....

Se spune ca cele mai mari adevaruri se spun in gluma asa e cu agricultura in Romania.

Promisiuni electorale invelite in miros de caltabos. Senatorii se bat in piept si elaboreaza ghiduri pentru primarii de comune dar nu fac nimic mai mult.

Lumea se chinuie, investe in cresterea animalelor mai mult decat scoate profit, faliment curat dar altceva nu au ce sa faca. Viata merge mai departe, politicieni promit iar ei, locuitorii de la munte, isi duc viata de zi cu zi prin frig, ploaie sau soare pentru a avea grija ca noi, cei de la oras, sa avem lapte proaspat in fiecare zi.

Niciun comentariu: