marți, 17 mai 2011

Avem o tara. Emigram?

Avem o tara, iar cand ea nu ne mai satisface nevoile esentiale emigram. Mai mult din jumatate dintre tinerii europeni, cu varste cuprinse intre 15 si 35 de ani, sustin ca sunt dispusi sa isi lase propria tara ca sa isi caute norocul in alta parte. Si in unele cazuri intentiile declarative s-au transformat in fapte.

Potrivit ultimei cercetari realizata de Eurobarometru, doar 3% dintre cetatenii UE au lucrat in alta tara europeana. Iar asta din cauza ca migratia presupune un cost, pe care nu si-l permite oricine. Astfel ca mai putin de o treime, din cei peste 50%, isi cauta norocul in alta parte.

Iar dintre cei care au si reusit sa plece ca sa isi imbunatateasca CV-ul, 65% au declarat ca au fost ajutati financiar de familie, restul beneficiind de o bursa.

Printre norocosii care au reusit se numara suedezi, bulgari, romani, italieni, belgieni si olandezi. Principala motivatie a acestor tineri a fost salariul. Pe locul doi s-a plasat experienta profesionala.

In concluzie: avem o tara, dar daca nu ne ofera conditiile optime, sansele sa ne gasim norocul in alta parte sunt la fel de reduse. In cazul asta cum procedam?

2 comentarii:

BitRiver spunea...

plecam, vedem noi ce facem cand ajungem acolo:)!

Irina Ursu spunea...

@grigoreS Apreciez curajul. Eu nu as risca:)