luni, 22 august 2011

Politica si moda - doua paralele care se intersecteaza

Desi pare ca sunt doua paralele, care se intersecteaza accidental, atat trecutul, cat si prezentul, tind sa confirme teoria ca moda si politica sunt strans legate.

Daca in concediu, constransa de situatie, am asistat la o un episod din serialul Udrea si risipa D&G, azi aflu ca despre Coco Chanel se spune ca a fost spioana pentru nazisti.

"Numele de cod era Westimnster", este unul dintre detaliile pe care le divulga jurnalistul american Hal Vaughan in noua carte "Coco Chanel’s secret war - Sleeping With the Enemy".

Se pare ca Coco a fost recrutata de nazisti in 1940. Deci frumusetea modei se intretaie uneori cu perfiditatea politicii, iar fascinatia pe care o exercita cele doua asupra oamenilor este egala.

Recunosc ca sunt molipsita de ambele, iar Coco ramane pentru totdeuna preferata mea.

4 comentarii:

fanel spunea...

...si Maria Tanase a fost se zice ceva agenta...se pare ca cei care se invart in cercuri inalte din diverse motive ajung informatori.

Nu cred ca Udrea poate fi comparata la nivelul asta, iti trebuie si un pic de prestanta si carisma pentru asa ceva. La noi Elena Udrea este doar rezultatul unei politici imbecile de a face o optiune.

Doru spunea...

Madame Coco, nu ajungea acolo unde a ajuns fara ajutorul nazistilor, asta e un fapt cunoscut si din cate am citit ar fi avut si mainile un pic patate de sange asa ca nu prea vad ce e de admirat!

Irina Ursu spunea...

@Doru Ii admir creatiile si ceea ce a insemnat ea pentru moda

Doru spunea...

Am inteles asta, dar cand stii prin ce mijloace a ajuns sa fie atat de insemnata in moda, parca ar trebui sa te puna pe ganduri!!! Ma rog, asa vad eu lucrurile...