marți, 31 mai 2011

Silvio: Traiane, I think this is the beginning of a beautiful friendship!

Noiembrie. Isterie. Franta - Romania - un melanj de rromi, aderare la spatiul Schengen si un Sarkozy nervos la summit-ul de la Lisabona. La acea vreme nu erau tensiuni in Libia, iar Berlusconi era prieten la catarama cu presedintele Frantei. Iar al nostru presedinte, Traian Basescu, nu prea era in gratiile celor doi.

Le Monde nota, la vremea respectiva, ca la summit-ul NATO de la Lisabona, Nicolas Sarkozy a refuzat sa dialogheze cu presedintele roman Traian Basescu, care dorea sa vorbeasca cu el.

"Presedintele roman s-a indreptat apoi spre Silvio Berlusconi, seful Guvernului italian. Acesta a parut de asemenea enervat de presedintele roman. Si i-a transmis acest lucru printr-un gest dintre cele mai explicite", mai scria si Planet People referindu-se la faptul ca Berlusconi a facut in cateva randuri semne cu degetul la cap.





Mai. Isterie. Franta - Italia nu prea se mai inteleg. Imigrantii libieni - marul discordiei. Nici Schengen nu mai e ce era odata. Premierul italian la Bucuresti. Berlusconi, catre Basescu: Imi place Romania! Si romanii!



Concluzia: Silvio: Traiane, I think this is the beginning of a beautiful friendship!

Niciun comentariu: