duminică, 27 martie 2011

Si unde e generatia inteligenta?

Inca din copilarie deprindem rautacisme, care se manifesta la nivel de porecle. Pe masura ce crestem ne debarasam de ele sau, din contra, ne perfectionam. Ii catalogam pe cei din jurul nostru ca sa ne legitimam unele actiuni, din ignoranta sau nestiinta. Dar ce te faci cand girezi pentru o persoana prin contraexemplu, iar dupa aia ea dovedeste ca se poarta mai "mizerabil" decat cei pe care i-ai dat tu exemplu? Sa luam un studiu de caz din politica autohtona.

Fostul premier Adrian Nastase se plangea joi ca cei mai multi tineri politicieni sunt slab pregatiti. Mai mult chiar, social democratul ii numeste "Generatia Oajdea" ( facand referire la deputatul PD-L Daniel Oajdea) si ii caracterizeaza astfel: "nu-si gaseste identitatea, mult prea putin cultivata, fara capacitate de dialog, fara cultura si fara pregatire...personaje impertinente, autosuficiente, oameni ai unei singure carti (in cel mai bun caz), oameni ai unor idei fixe". Ii dau si eu dreptate, in cazul unor politicieni.

Insa Nastase continua, intr-un exercitiu de legitimare a puterii, si sustine ca "din fericire" Victor Ponta nu face parte din "generatia Oajdea".

"Avem avantajul ca, in prezent, PSD este condus de unul dintre putinii lideri din noua generatie care nu se incadreaza in caracteristicile de mai sus", sustine fostul premier.

Uman pot sa inteleg ca ai doar cuvinte de lauda pentru "creatia ta". Dar ce te faci domnule Nastase cand constati ca toata educatia pe care i-ai dat-o se "duce pe apa sambetei"? De ce va intreb asta? La doar doua ore dupa ce i-ati facut acest elogiu, Victor Ponta arata ca e "un copil obraznic".

Sa va explic: "Ponta, catre ziaristi: Nu va mai luati dupa toti prostii - Igas si Boc". Upsss!!! Limbaj de "maidan" i-as spune eu, dar poate sunt subiectiva. Si totusi eu imi aduc aminte ca cei cultivati au un alt fel de limbaj, mai ales daca sunt persoane publice. Si mai sunt exemple.

Asta ma duce cu gandul la un cantecel pe care il cantam in copilarie: "Hei copii, copii, numai mama sa nu fii!", doar ca am putea inlocui aici: "Hei romani, romani, numai "formator" de politicieni sa nu fii!

P.S. Mentionez ca am lucrat doar cu materialul clientului!

3 comentarii:

Cristi spunea...

Irina, si cei din PDL folosesc acelasi limbaj la adresa lui Ponta. Acuma, na, ce sa faca omul...Tace o data, de doua ori si dupa aia ii caracterizeaza si el corespunzator.

Irina Ursu spunea...

@Cristi Da, dar stii tu Ponta declara mereu ca e o varianta mai buna decat PD-L. Aici e buba....Ca eu inteleg perfect mania "copiatului", dar in cazul asta nu te mai da o alternativa superioara.

Anonim spunea...

Raspunsul deputatului Daniel Oajdea la acuzatiile aduse de Adrian Nastase http://danieloajdea.ro/?pg=colegiu.inst_pub&id=10