luni, 28 martie 2011

Daca gandim devenim periculosi. Despre Wikileaks-ul autohton

Dezvaluirile Wikileaks de zilele astea mi se par un fel de "teorie Big Bang - in varianta romaneasca". Asa cum unii cred ca din haos s-a nascut lumea, tot asa unii cred ca dezvaluirile astea o sa faca lumina, in haos. Cum eu nu cred in aceasta teorie, ma indoiesc si de rezultatul celei actuale. De parca nu traim de la inceputul anului intr-o permanenta joaca de genul: cine trage presul de sub picioarele cui, dezvaluirile mai lipseau.

Incepand de la o alianta in fuga, USL pe nume, contra "firii de altfel", descinderi, scandal pe Schengen, suprapuse cu un cutremur in Japonia, razboi in Libia si alte revolte, Romania reala trebuie sa mai faca fata si unui "atac" al dezvaluirilor. De parca nu era suficient de preocupata de divorturile Moni/Iri, Oana/Pepe. Dezvaluirile au succes. Pentru ca suntem curiosi sau...

"Astazi spatiul tiparit nu corespunde ideilor, interesului sau frumusetii unui text. Administratorii intreprinderilor au pus mana si pe ziare, (si restul as adauga eu) si singurul parametru de care tin cont este respectarea spatiului destinat publicitatii, sportului sau anunturilor "fierbinti". Adica pentru ceea ce nu dureaza, fiindca ceea ce dureaza te face sa gandesti si, prin urmare, e periculos. (Spusa de scriitorul Luis Sepulveda).

Asa ca dezvaluirile, care par mai degraba un cancan politic, se vor "consuma" la fel de repede si intempestiv cum au si aparut, apoi va aparea altceva, ca sa nu apucam sa ne gandim la ele, ca ar fi periculos.

P.S. Eu tin sa precizez ca in tot acest haos ceva "face sens"...ceva despre Mircea Geoana, daca facem un mic puzzle. "Mihaela dragostea mea ....I am number one in Romania today"

4 comentarii:

Cristi spunea...

Ce sa mai aibe sens in ziua de azi? Ne-au zapacit politicienii cu totul in ultimii ani. :)

fanel spunea...

Traim in 1984 a lui Orwell

CIME (The Center for International Media Ethics) spunea...

Dear Carmen Negreu,

My name is Oana Girlescu and I am writing to you on behalf of the Center for International Media Ethics (CIME). CIME is a non-profit organization that encourages journalists across the world to follow ethical practices. We provide training, platform for discussion and expertise in media ethics.

As a journalist, you might find our activities interesting. To learn more about us, you can visit our website www.cimethics.org. Among other things, you can sign up to our newsletter, apply for the Ambassador position or read our blog.

Thank you for your time!

Best regards,

Oana Girlescu

Communications Associate
Center for International Media Ethics (CIME)
www.cimethics.org | Twitter: CIMEorg
Email: oana@cimethics.org

ps: va scriu in engleza pentru ca e limba in care se lucreaza in cadrul organizatiei noastre.

CIME spunea...

imi cer scuze pentru greseala... am scris numele gresit...mesajul va era adresat dumneavoastra.

Oana Girlescu

Communications Associate
Center for International Media Ethics (CIME)
www.cimethics.org | Twitter: CIMEorg
Email: oana@cimethics.org