luni, 1 februarie 2010

Something i like

Intalnirile dintre un barbat si o femeie au loc la doua niveluri. Unul extern, filmabil, ca sa zicem asa, este nivelul gestului, atitudinii, privirii, miscarii. Mai interesant este nivelul intern in care incep sa apara, sa se ciocneasca senzatii, intrebari, indoieli, elucubratii, fantezii, mai ales inchipuiri despre ea; ea oare ce crede, cum o fi, ce isi inchipuie despre mine? ...

Un alt articol al Constitutiei Intalnirilor ne impune sa nu ii oferim niciodata unei femei munitiile e care le-a putea aduna ca sa traga impotriva noastra atunci cand va trebui (intr-o zi va trebui) sa ne atace. Asta este tipic la ele: sa ne adune pacatele si sa le reverse asupra noastra cand au ele nevoie si cand noi ne asteptam mai putin. Autoaparare? Nu. Femeile sunt maestre in arta de a ne face sa ne simtim vinovati...Nu exista femeie pe care sa n-o poti cuceri daca ii dedici destul timp si atentie. Astea conteaza mai mult decat banii sau frumusetea. Timp, timp, femeia este o devoratoare a timpului barbatului, asta e tot.

Minciuna este pretul progresului. Cu cat suntem mai depasiti de progresele tehnologice, cu atat mai mult incercam sa recuperam ramanerea noastra in urma moral sau imaginativ cu arma aflata la indemana: minciuna.

Diana - Carlos Fuentes

Niciun comentariu: