marți, 20 iulie 2010

Eu, politicienii, factura de telefon si banii vostri

Suprinzator ca in ciuda curiozitatii macabre de care dau dovada si uneori m-am autosabotat din cauza asta, nu am avut niciodata mania citirii sms-urilor iubitului sau altor persoane apropiate. Insa de data asta va marturisesc cu mana pe inima ca as citi niste sms-uri. Va intrebati ale cui? Hai ca va spun povestea pana la capat. Imi imaginez ca daca esti politician important, iar factura de la telefon iti este platita din bani publici, suni in stanga si in dreapta si trimiti sms-uri. Uite despre asta vorbesc eu. Acele mesaje vreau sa le citesc.

Cei de Institutul pentru Politici Publice au publicat marti un raport cu cheltuielile deputatilor din lunile februarie si martie. Mai departe nu se stie, pentru ca scumpii nostri deputati s-au gandit, in unanimitate, sa mai ridice un zid, ca noi, cetatenii de rand, adica fraieri in viziunea lor, sa nu stim unde se duc banii pe care ii platim.

Raportul realizat de la IPP arata ca in ceea ce priveste decontarea sumelor pentru factura la telefonul mobil exista deputati care au luat sume enorme din banii publici.

Astfel, printre deputatii care au decontat cele mai mari sume cu telefonul mobil se afla: Varujan Pambuccian, lider grup Minoritati Nationale, cu 1.806 de lei, urmat de Ludovic Orban, PNL, cu 1.125 de lei, Valeriu Zgonea, PSD+PC, cu 1.106 de lei cheltuiti si Ioan Oltean, PD-L, cu 856 de lei.

La Senat in medie 105 senatori reusesc in fiecare luna sa se incadreze in plafonul stabilit prin Hotarare de Birou Permanent la factura telefonica, adica 90 de lei.

Analiza datelor realizata de IPP a scos la iveala si faptul ca un numar de 5 senatori nu deconteaza deloc sume de bani aferente capitolului de telefonie mobila, adica Dan Voiculescu PSD+PC, Iulian Urban PD-L, Ion Toma, Independent, Mihai Stanisoara PD-L si Orest Onofrei PD-L. Insa pentru primele patru luni 27 de senatori au decontat sume mult mai mari decat cele existente in buget pentru acest capitol.

Si lista de nume se opreste aici, e lunga. Si nu e vorba doar de telefon ci si de deplasari in tara, dar si in afara. La deplasari e destul de clar, de aceea singura mea curiozitate raman sms-urile lor. Oare cate sms-uri poti trimite domnule Zgonea la o factura de 1.106 de lei?

Niciun comentariu: