marți, 27 aprilie 2010

Lupta pentru intimitate

Traiesc intr-o societate antagonica. In timp ce unii se lupta si tin cu dintii de intimitatea pe care o au, altii nu stiu ce sa faca sa si-o expuna cat mai mult cu putinta. Desi in mare parte "vocile" spun ca cei care isi inseala partenerii sunt un fel de paria, dar in schimb nu sunt revoltate daca isi pun ca status pe facebook: intr-o relatie deschisa. Deschisa catre ce?; e marea mea intrebare. Catre neant, aventura, comunicare, flirt sau? Prea multe variabile pentru o problema care are un raspuns variat in functie de cine se gandeste la ea. Pentru mine aceasta "deschidere" este un atentat la intimitate. Si nu ma refer aici strict la relatii, ma refer in general la aspectele vietii. Nu poti sa mai fii deschis in ziua de azi pana nu testezi. Daca te lasi purtat de val intimitatea ta va fi calcata in picioare. Si nu doar eu tin la acest aspect. Italienii au aprobat un nou regulament pentru camerele de supraveghere pe motiv ca se atenta cam mult la viata privata. Drept urmare cetatenii trebuie sa fie informati prin pliante ca urmeaza sa intre intr-o zona supravegheata cu camere video, imaginile inregistrate pot fi pastrate doar pe o perioada limitata de timp, de la 24 de ore pana la maxim 7 zile in cazuri speciale, dar si alte masuri la fel de interesante si utile. Altii se lupta pentru intimitatea lor. Pacat ca altii si-o expun prea mult si nici nu rezolva nimic cu asta.

2 comentarii:

Mach spunea...

1. problema nu e de cine isi expune intimitatea, asta e alegerea fiecaruia. Problema apare la invadarea intimitatii si de aici legea italieneasca de care pomeneai.
2. In momentul in care "testezi" asa cum spui tu, exista posibilitatea sa fii perceput/a ca inchis/a si distant/a.

In cloncluzie, limitele sunt bune, atat timp cat ai control asupra lor. Daca iti e frica sa nu cumva cineva sa iti invadeze intimitatea, inseamna ca pur si simplu nu esti pregatita pentru asta, dar tine cont ca orice relatie in orice mediu este o invadare intr-o oarecare masura a intimitatii (fie ca este vorba de intimitatea persoanei tale sau a figurii tale sociale/publice).

Irina Mirela Ursu spunea...

Pentru moment imi asum sa fiu catalogata distanta si inchisa. Poate cu timpul o sa schimb asta. Eu sper sa am un control asupra limitelor.