marți, 16 martie 2010

In slujba cui sunteti?

Cand aud mai tot timpul din gura politicienilor: "suntem in slujba poporului", e ca si cum ai spune ca eu ma pricep la masini, ceea ce evident ca nu este asa. Care popor? Ala care apare ca definitie in descrierile din Biblie, care a fost condus de Mosie prin pustie. Daca despre el este vorba se explica comportamentul lor, dar daca este vorba despre mine pot sa ma declar din start in afara definitiei. Nu fac parte din popor, asa cum nu fac nici altii ca mine. Asa ca e timpul sa va updatati memoria si sa va aduceti aminte in slujba cui sunteti, nu ca v-ar interesa macar un minut asta. Dar macar asa ca exercitiu de imaginatie nu cred ca ar strica. Voi nu sunteti in slujba nimanui din afara cercului vostru de interes, iar noi ca idioti ce suntem, adica alegatorii, suntem nevoiti de fiecare data, injurand in gand, sa punem stampila pe voi sperand ca asa ca idee va dati seama ca nu vrem sa fim numiti popor, ci oameni cu nevoi ca si voi, pe care ne si asteptam sa le rezolvati la un moment dat. Asta daca nu va cerem prea mult. Iar in cazul in care facem asta poate mica asta rugaminte de a lasa deoparte faza cu "poporul" o sa o puteti face. Nu de alta, dar voi habar nu aveti despre ce vorbiti si voi stiti la fel de bine ca si mine ca de data asta chiar am dreptate.

2 comentarii:

Doru spunea...

Zic ca ar fi o idee buna sa-ti cauti si tu o lume a ta in care sa te refugiezi, nu de alta dar psihicul tau s-ar putea sa-ti multumeasca intr-o zi ;)

Elena Pasima spunea...

Lasa-te si tu dusa in pustiu (sau pe pustii, cum preferi ;p) si poate o sa ai parte de guvernanti care sa te slujeasca. Pana sa emigrezi tu pe cele meleaguri, guvernoii se slujesc intre ei, in continuare.