Nu ascund ca am momente cand imi doresc sa fiu mai practica, sa nu depind de scris.
Poate am trecut de perioada ”romantica” cand (in adancul inimii) credeam ca jurnalismul tine de talent, ca prin ceea ce scriu o sa reusesc sa schimb lumea sau vietile.
Nu stiu daca m-am blazat, dar cert este ca adesea imi restrang sperantele si nu mai vad providenta in vreun om sau o initiativa, pentru ca experienta imi spune ca acum ca lucrurile bune se misca foarte greu, le ia mult timp sa se dezvolte, sa prinda radacini, in timp ce raul si superficialitatea se ”viralizeaza”.
Si atunci cand nu mai vreau sa aud de scris ma intalnesc cu oameni noi, care imi spun ca ma citesc si le place. Si in acele momente sunt emotionata si incep iar sa imi fac planuri despre ce voi scrie.
Inainte insa citesc, citesc si iar citesc si imi spun ca nu mai are rost sa scriu si eu, pentru ca o fac altii mult mai bine si sunt recunoscatoare pentru asta.
E ca o provocare continua, sa vrei sa fii mai bun, sa impachetezi viata in cuvinte nu e o sarcina usoara.
Si iar ma intorc la scris, ca la prima dragoste, pentru ca pana la urma e o dependenta care nu se vindeca asa usor.
luni, 19 ianuarie 2015
vineri, 19 decembrie 2014
#2014 intr-un cuvant si o poza
#2014 a avut de toate.
Un an cu multa agitatie, cu SuS - JoS, incolo - incoace, noi provocari, dar si cu deceptii pe masura.
#2014 presedinte nou, 25 de ani de la revolutie, interviuri, master, #vinalegerile
#2014 random e cuvantul anului din punctul meu de vedere.
#2014 intr-o poza - ca tot m-a intrebat Ionut.
Un an cu multa agitatie, cu SuS - JoS, incolo - incoace, noi provocari, dar si cu deceptii pe masura.
#2014 presedinte nou, 25 de ani de la revolutie, interviuri, master, #vinalegerile
#2014 random e cuvantul anului din punctul meu de vedere.
#2014 intr-o poza - ca tot m-a intrebat Ionut.
vineri, 28 noiembrie 2014
Young Chef Competition by San Pellegrino
In ultima perioada nu prea am avut timp sa gatesc. Sunt un fel de musafir in propria casa. Mai mananc in oras atunci cand merg sa fac cronici de restaurante sau mi se gateste.
Dar sustin in continuare ca mancarea gatita acasa e cea mai gustoasa, mai ales cand imi iese bine ce gatesc.
Cu tot entuziasmul meu si pasiunea pentru gatit pot sa spun ca nu sunt inca pregatita pentru Young Chef Competition, competitie organizata de San Pellegrino.
Dar poate sunteti voi interesati. Ce trebuie sa faceti:
Primul pas: aplicatiile online se faca pana pe 15 Decembrie
Toti chef-ii tineri (pana in 30 de ani) din lume pot aplica online la www.finedininglovers.com, unde trebuie sa inregistreze un fel mancare “semnatura
personala”. Pentru a fi elgibil, un chef trebuie sa aiba pana in 30 de ani si 1
an experienta intr-un restaurant, pe pozitia de chef, sous chef sau chef de
partie. Toate cerintele sunt explicate pe site.
Pasul 2: lista scurta mondiala – 16 Decembrie
- 15 Ianuarie
Toti candidatii vor fi impartiti in functie de regiunea geografica de care
apartin, vor fi 20 de regiuni in total*. Apoi ALMA, cel mai important centru de
educare si practica culinara italiana din lume (www.alma.scuolacucina.it), va
selecta primii 10 clasati pentru fiecare regiune in parte in urma aplicatiilor
online, ghidandu-se dupa cinci reguli de aur: ingrediente, competente, geniu, frumusete, mesaj.
Pasul 3: Competitiile locale – 16 Ianuarie – 15
Iunie
16 Ianuarie – 28 Februarie, cei 10 finalisti ai fiecarei regiuni vor intra
in competitia locala: fiecare regiune va avea un juriu format din chef-i
celebri sau reprezentanti din industria gastronomica locala, care vor gusta
felurile de mancare realizate de finalisti si il vor alege pe cel mai bun,
tinand cont in continuare de cele 5 reguli de aur. Pana la finalul lunii
Februarie, cei 20 de finalisti din toate regiunile, vor fi anuntati.
1 Martie – 31 Martie, Vogue Italia va desemna 20 stilisti tineri: fiecare va
fi asociat cu cate un chef. Stilistii vor realiza interpretarea vestimentara a
felului de mancare realizat de Chef-ul cu care a fost asociat.
1 Aprilie – 15 Iunie, chef- ii finalisti vor lucra impreuna cu un stilist
pentru a interpreta felul de mancare in forma unei creatii proprii. Atat felul
de mancare, cat si creatia vestimentara vor fi prezentate in cadrul
evenimentului final.
Faza finala: S.PELLEGRINO TALENT AWARDS – 25- 27
Iunie
In Iunie la Pavilionul Italian al EXPO Milano, S.Pellegrino impreuna cu Vogue
Italia vor gazdui evenimentul final, ce va celebra cei mai buni chef-i tineri
si stilisti ai competitiei. Un juriu
international format din chef-i renumiti va desemna S.Pellegrino Young Chef 2015, iar stuff-ul editorial al Vogue
Italia va alege cel mai talentat stilist. In acelasi timp, cei care indragesc
bucataria si iubitorii de moda in cadrul evenimentului, vor vota Best Couple Chef & Stylist 2015.
Etichete:
competitie,
san pellegrino,
Young Chef
vineri, 14 noiembrie 2014
Te-ai maturizat cand...
Cu teama ai curajul sa ii spui celui de langa tine ca esti trist.
Cand ii explici de ce esti trist, cand esti in stare sa iti pui in cuvinte slabiciunile.
Cand nu mai gasesti vina doar la altii, ci te intrebi singur unde ai gresit sau de ce ai esuat.
Nu e simplu sa te maturizezi, dar e un proces care te vindeca.
Cand ii explici de ce esti trist, cand esti in stare sa iti pui in cuvinte slabiciunile.
Cand nu mai gasesti vina doar la altii, ci te intrebi singur unde ai gresit sau de ce ai esuat.
Nu e simplu sa te maturizezi, dar e un proces care te vindeca.
luni, 20 octombrie 2014
Momentul fashion toamna/iarna 2014 - 2015
O zi proasta e atunci cand cu disperare intorc dulapul pe dos si nu reusesc sa gasesc nicio combinatie vestimentara inspirata.
Nu mai pun la socoteala ca stilul mi s-a modificat radical in ultimii ani. Motive diverse: varsta, comoditate, modificarile corpului (pe care le accept cu greu) asa ca si pretentiile vis a vis de articolele vestimentare au crescut.
Am ajuns sa le caut pe cele care imi ofera confort, feminitate, comoditate si calitate. Totodata, caut sa imi cumpar lucruri care sa se asorteze cu ce am deja in garderoba.
Am renuntat la ideea de a cumpara chestii care imi iau ochii, pentru ca stiu ca o sa ajunga uitate undeva pe un raft, dupa care le voi da mai departe.
Mergand pe aceste principii de stil vestimentar am descoperit colectia Mathilde de toamna - iarna 2014 - 2015, care mizeaza pe croiuri lejere, feminine.
O alternativa viabila, daca v-ati saturat de "uniformele" pe care le gasiti in magazine sau la brandurile dedicate.
Aveti ocazia sa purtati altceva. Noua colectie o puteti admira si voi in fotografiile de mai jos:
Daca va place ceva puteti sa cumparati produsele online de pe site-ul http://www.mathilde.ro/.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)