vineri, 8 aprilie 2011

....

Zi prea lunga, prozaica si mult prea aglomerata, ca sa mai fie cu povesti. Zi in care mi s-a interzis ceva "de importanta vitala" pentru mine. Inca nu imi pot imagina cum o sa decurga viata dupa asta....Sunt in faza de negare.

joi, 7 aprilie 2011

Another story - X

Indragostita iremediabil. Tocmai pentru ca nu putea sa mai faca nimic. Pentru ca aflase ca nu trebuie sa faci ceva ca sa te indragostesti. Era cu petale de portelan, lipite intre ele cu pene de absurd. Era indragostita iremediabil de idealistul, care credea ca se face vinovat fata de ea pentru ca vrea o lume mai buna. Dupa ce a ras, acum scuipa imaginar, la fiecare 30 de secunde, emotiile din stomac. Asa cum Fat Frumos crestea intr-un an cat altii in zece, asa isi dorea ea ca ora sa se transforme in zi, ca sa il scuteasca de asteptarea care il apasa. Si apoi a fost pactul. Era secretul lor.

miercuri, 6 aprilie 2011

Another story - IX

Initial nu stia carui traire sa ii dea voie sa se desfasoare cu intaietate: sa varse o lacrima ca sa scape de nodul din gat, care o anunta ca zenul nu e doar o filosofie de viata, ci un medicament prescris de medic, sau sa rada isteric. Umorul negru era o forma de a-si spune ca disiparea in particule nu inseamna ca poti sa te transformi oricand in Harry Potter, care are la dispozitie mantaua aia invizibila. Ii rasuna in minte o vorba: Mai degraba trece o camila prin urechile acului...decat....Prea se lovise in ultimele ore de fracturi de ghinion, aruncate de altii. Asa ca s-a decis sa rada. Oricum nu putea sa mai faca nimic...Disparuse pana si mirosul lui din amintirea ei. Si nu mai putea sa faca nimic....

marți, 5 aprilie 2011

Mister neelucidat

Unul dintre cele mai bine pastrate mistere de pe lumea asta: de ce oamenii buni si extraordinari mor nedrept? Am dezvoltat o semi imunitate la auzul stirilor despre morti, dar cea a lui Filaret Motco m-a facut sa tresar. Poate pentru faptul ca s-a nascut si crescut la 20 de kilometri de locul meu natal, la Izvoarele Sucevei, judetul Suceava.

"De ce s-a întâmplat tocmai la noi?”, este întrebarea pe care mama Eudochia Moţco, de 83 de ani, o repetă, fără să poată găsi un răspuns. Cine are sa ii dea un raspuns? Si in toata agitatia asta a noastra zilnica, invadati de "fake" scandaluri, poate e timpul pentru un moment de pauza de gandire. Fiecare stie ce vrea sa se intrebe si ce concluzii vrea sa traga. Cert este ca misterul ramane si sub soare este loc si pentru buni si rai.

Fotografiile sunt facute in apropiere de Izvoarele Sucevei, de Anca.









Mi se pare normal ca in locurile astea lumea nu poate sa inteleaga de ce unul de-al lor a murit in mod brutal, fara nicio vina.

luni, 4 aprilie 2011

Reminder

CÍNIC, -Ă I. adj. 1. care denotă sfidare; sarcastic, sfidător, insolent, nerușinat. Ca un reminder.