joi, 24 aprilie 2014

Spune-mi ce mananci ca sa iti spun cine esti

Filosofia nu prinde bine pe stomacul gol. Dupa cum nici viata traita doar pentru mancare nu aduce cu sine satisfactii supreme, poate doar mici revelatii de care se vor bucura, in mod special, papilele gustative.

Daca la prima vedere pare o chestiune banala, mancarea este de fapt un univers vast. Existenta noastra graviteaza in jurul ei, uneori inconstient, pentru ca ne-am obisnuit atat de mult cu ea incat de multe ori o tratam cu superficialitate.

De-a lungul timpului insa am observat anumite tipare cand e vorba despre mancare, care te ajuta sa intelegi mai bine oamenii din jurul tau.

Desi pare truism, gusturile variaza foarte mult nu doar de la o zona geografica la alta, cat de la o casa la alta. Fiecare are stilul sau de gatit sau a fost obisnuit cu un anumit gust, in functie de cum gateste mama sau bunica.

Daca unora dintre voi o sa li para bizar sa combine capsunile sau fragii cu smantana si putin zahar, servite alaturi de o portie de mamaliga, altii stiu deja ca este o delicatesa rara, care nu se regaseste nici macar in meniurile celor mai fancy restaurante.

Insa in ciuda diferentelor de gust, toleranta sau preferinte, cand e vorba de mancare am invatat ca un meniu variat inseamna calea de mijloc.

Si e greu sa faci asta, mai ales in momentul in care te-ai decis sa ai grija de tine si sa mananci mancare gatita, nu semi - preparate, covrigi cu iaurt sau biscuiti.

Ma lovesc de problema asta de fiecare data cand ma apuc de gatit. Mai ales ca o fac in primul rand pentru mine, o persoana extrem de pretentioasa cand e vorba de mancare, care mai are si probleme cu fierea.

Asa ca e o adevarata provocare sa mananc hrana sanatoasa, variata, care sa nu imi provoace crize de bila. Nu e usor, dar va asigur ca se poate. Bucataresc, mananc in oras (uneori si fast food) sau comand.

In cazul in care nu aveti timp sa gatiti si v-ati saturat sa comandati dintr-un singur loc e cazul sa incercati http://www.foodpanda.ro/

Simplu, eficient, fara prea multe batai de cap, cu feluri de mancare variata, care sa satisfaca gusturile tuturor.