vineri, 23 aprilie 2010

Issues

Nu conteaza ca vorbesc de dragoste, viata, cariera, familie, prieteni, dar uneori totul e mai mult decat complicat. E ca si cum ai spune ca acel ceva se poate intampla doar in alta viata, dar tu nu crezi in asta. Prin asta jelesti si pastrezi secretul. Pentru ca un secret este de fapt povara pe care o purtam fiecare dintre noi. Diferenta e insa ca trebuie sa stii care secret trebuie sa il pastrezi. V-am spus eu ca e al naibii de complicat.

miercuri, 21 aprilie 2010

Jurnalistul: talentul sau munca?


Sunt zile in care ciclul birou - pat este inevitabil. Si daca starea se prelungeste nu poti sa nu iti pui intrebari temeinice cu privire la sensul existentei tale. Drept urmare inca de cand a scris Sutu despre Starea Presei am avut un mare semn de intrebare. Multi dintre romani nu cred in ceea ce scrie presa si doar 2,4% dintre tinerii de 18-35 de ani au foarte multă încredere în ziarişti. Realitatea este una dura din punctul meu de vedere pentru ca fac asta cu pasiune. E dureros sa vezi ca altii cred ca faci un lucru doar pentru ca ai ajuns acolo dintr-o intamplare. Am colegi care muncesc foarte mult, care dorm putin, care trebuie sa treaca prin minte, stomac si suflet multe mizerii. Dar atunci cand lucrurile despre care scrii ajung sa le fie utile altora ai o satisfactie. Dar ce faci cand iti dai seama ca nu e asa? E ca si cum ai ajunge la batranete si ti-ai da seama ca ti-ai irosit viata facand lucruri care nu ti-au placut in fapt niciodata. Cred ca eram in clasa a VI - a cand mi-am dat seama ca vreau sa urmez calea asta. Nu regret niciun moment ca am decis sa fac asta, chiar daca mai sacrific weekend-uri sau mai am dezamagiri. Sunt de abia la inceput si mai am multe de invatat, dar imi place. E important sa faci ce iti place, chiar daca altii cred ca o faci din interes. Poate cu timpul lumea va recunoaste valoarea presei. Pentru ca sunt oameni pasionati care fac asta, iar printre ei se numara si proful meu (foto).Mi-a dat branci de multe ori, dar in acelasi timp m-a lasat fara raspuns la o intrebare: Ce conteaza mai mult la un jurnalist: talentul sau munca? Parerea mea subiectiva e ca este loc sub soare si pentru unii si pentru altii. Dar cum vreau sa imi lamuresc problema ii provoc sa imi raspunda la asta si urmatorii: Sutu, Portase, Mada, Ciutacu, Mika, Anca si altii care au un raspuns.

Ploaie pasionala


Azi m-am gandit la rochii si la cum mi-as dori sa am un sifonier cu 365 de modele si culori diferite, care sa ma acopere zilnic. Tot azi m-am gandit ca uneori lucrurile nu se leaga intre ele, dar spre seara am gasit un raspuns la asta. El suna asa" La tinerete invatam multe, iar mai tarziu ajungem sa si intelegem ce am invatat atunci". La cum trece timpul cred ca in curand o sa inteleg ce nu imi explicam saptamana trecuta. Tot azi am aflat ca e greu sa iti faci casa in Romania, nu pentru ca e scump, dar si din cauza birocratiei. Tot azi m-am gandit ca as putea deveni vegetariana cu timpul, adica ma indrept cu pasi mici spre pasul asta. Azi am uitat sa imi cumpar pastilele pe care le iau de patru ani de acum, dar mereu raman fara ele cand mi-e lumea mai draga. Toate ca toate, dar azi a plouat mult, des si cu pasiune. Da, a plouat pasional. Si era sa uit o problema care m-a macinat mai multe nopti la rand: Pandoras: Fata buna sau fata rea?.

luni, 19 aprilie 2010

Daca nu pot, chiar nu pot


Nu sunt genul care citeste carti motivationale. Dar de ceva vreme am inteles ca in general principiile promovate acolo sunt o pierdere de timp. Daca iti dai seama ca nu poti sa faci un lucru, oricat te-ai straduit, inseamna ca chiar nu poti sa il faci si mai bine o lasi balta si te apuci de altceva. Poti sa iti repeti zilnic in oglinda ca tu poti, dar efectul este nul. Mai mult chiar s-ar putea ca privitul asta indelung in oglinda fie sa te depreseze, ca realizezi ca nu esti perfect, fie sa devii o persoana care se suprapreciaza. Ambele lucruri fiind gresite de altfel, de aceea e bine sa nu stai prea mult in locuri dotate cu oglinzi. Inca nu pot sa inteleg de ce toata lumea citeste, fara sa puna prea multe intrebari, articolele care le spun ce trebuie sa faca. Chiar avem nevoie tot timpul de indrumare si chestii motivationale ca sa trecem prin viata? Poate cu ajutorul concentrarii si utilizarii intense a creierului pe care il avem in dotare o sa reusim sa facem ceea ce ne propunem. Nu imi plac chestiile motivationale pentru ca mereu au dat gres. Daca ratiunea imi spune ca nu pot, oricate eforturi am facut si voi mai face, inseamna ca nu pot. Pentru ca asta e viata, de cele mai multe ori iti ofera numai ce nu ai nevoie si iti ia ceea ce e vital pentru tine, dar te lasa totusi sa supravietuiesti putin, asa la limita.