vineri, 27 noiembrie 2009

Un scurt popas in trecut si prezent


Sa pleci din Bucuresti intr-un oras mai mic imediat dupa perioada agitata a alegerilor pare ca si cum te-ai fi intors in timp, intr-un loc desprins parca din alt film. Cand am ajuns la Iasi miercuri dimineata era liniste, ceata si doar cateva bannere cu Nichita si Geoana aduceau aminte ca exista si viata politica. Dupa cateva ore de odihna am luat orasul la picior, asa cum am facut-o timp de patru ani de zile. Am urcat din nou Copoul si m-am uitat la studentii grabiti care misunau pe acolo. M-am uitat cu mare atentie la tot ce era in jurul meu, nu s-au schimbat foarte multe. Studenti si studente grabite, holurile de la Cuza pline, iar anticarii asteptau clienti pentru cartile lor. Acolo e multa mai liniste, mi se parea ireal, uitasem cat de tihnita e viata acolo. Iar asta mi-au confirmat-o si fostii colegi. Si in ciuda acestor lucruri am simtit ca locul meu nu mai este la Iasi. Drept urmare imi declar din nou dragostea pentru Bucurestiul asta prafuit, aglomerat, s.a.m.d. Aici ma simt antrenata, in mijlocul evenimentelor si este o provocare permanenta pentru mine. Si la cat reclama ii fac cred ca merit si eu un post la ministerul Turismului. Astept sa vad cine va fi viitorul presedinte ca sa stiu cui trimit propria-mi scrisoare de recomandare.

luni, 23 noiembrie 2009

Expectativa

Foto: Deviantart.com
Expectativa. Acel lucru care uneori te scoate din sarite, alteori iti da emotii si palpitatii, iar uneori nu poate decat sa te scarbeasca. Asa ca am decis sa nu mai astept nimic si sa iau toate lucrurile ca atare. Fac asta ca sa fiu scutita de atatea trairi conflictuale. Asa ca nu o sa ma mai mire cine o sa iasa presedinte, nu o sa ma revolt pentru o vreme si o sa fac ce stiu eu ca e mai bine pentru mine. Pana una alta cel mai probabil in cel mult 24 de ore vor fi comunicate rezultatele oficiale si va incepe din nou campania electorala.

Curiozitati macabre si estimari post alegeri


Nu au fost emotii. Rezultatele au venit si nici macar nu m-a incercat un sentiment de stupoare. Cred ca lucrurile erau previzibile, desi am sperat pentru cateva ore ca oarecum ceva se va schimba. Dar nu. Potrivit CCSB, da sunt maniaca pentru ca la ora 1.38 analizez rezultate exit poll, 32,8%, cu varste intre 18 - 29 de ani, l-au votat pe TB, 29,1% pe CA si 22,7% pe MG. Bineinteles ca cei trecuti de 60 de ani au ramas cu nostalgia lui Iliescu si 40,4% l-au votat pe Geoana, 15,7% pe Crin si 32,3% pe Base. Exista o diferenta mare cand vorbim de studii. Cei cu studii superioare, adica 34,6% au votat Crin, 31,1% Base si 22,9% pe Geoana. Deci pot sa afirm acum ca electoratul lui Geoana nu e atat de destept precum a lui Antonescu. Poate se consoleaza macar cu asta. Antonescu a castigat Bucurestiul, adica 33,7%, urmat de Base cu 31, 2% si MG pe locul trei cu 22,2%. Mergand pe aceeasi linie constat ca Flutur si varul lui de la Botosani nu au reusit sa faca din Moldova o mare pata portocalie, asa cum se lauda in campanie, si ea a ramas tot rosie, adica 34,9% au preferat Geoana, 33,8% Basescu si 19% Antonescu. Dar lasa ca a reusit Boc sa mobilizeze Ardealul, adica 34,9%, Geoana Oltenia 42,1% si Antonescu - Banatul cu 27,3%. Si ca o ultima curiozitate Antonescu a reusit sa convinga doar 24,2% dintre femei, spre deosebire de Base, 34,4% si Geoana - 29,8%. Pe astia ii avem, cu ei defilam.

duminică, 22 noiembrie 2009

Au venit alegerile


E duminica seara, adica 19:38. Urmatorul eveniment notabil este prezenta la vot de la 20.30 comunicata de Muhulet, iar iadul se dezlantuie la ora 21.00. Viteza degetelor pe taste va fi infinit marita, auzul ascutit, acuratetea bine pusa la punct. Am fost la vot la Cervantes. Nu era multa lume pe acolo, agitatie si mai putina. Dupa aia am facut o plimbare spre birou. De la 15.00 sunt in priza. Dar am o strangere de inima in ce priveste rezultatele, e posibil sa fie emotii, dar nu sunt sigura. Exercitiile astea au inceput sa se toceasca de la o vreme. Ramane de vazut la cat ajung acasa. Maine cel mai probabil.