vineri, 26 iulie 2013

Scurte de vineri

Iti doresti atat de mult un lucru si cu toate astea iti este frica sa vezi cum ti-ar putea fi daca l-ai obtine. Nu te vezi pe tine acolo, dar cu toate astea stii ca daca vei reusi asta ar insemna ca ti-ai cucerit propriul varf, care ti se parea de neatins.

Avem nevoie de un cod deontologic pe care sa il impunem persoanelor publice de la noi? Cat de indraznet si out of the box poate fi o persoana in functii cheie?

Nevoie/proiectie/realitate: cand reusesc cele trei sa se imbine intr-un tot unitar? Care sunt procentele ca formula sa fie una reusita?

Cum reactionezi cand constati ca treci drept invizibil/a?

Un text pe care mi l-a recomandat un prieten si care merita citit il gasiti aici. Explica multe:)

Si la sfarsit obsesia muzicala de azi: Under the gun




joi, 25 iulie 2013

Egoism sau empatie?

Egoism versus altruism si preocupare pentru cei din jur. Si nu ma refer la egocentrism ci la acel egoism care iti permite sa ai grija de tine, pentru ca experienta de pana acum arata ca e putin probabil ca altii sa aiba grija de tine.

Am intalnit persoane care au adoptat una dintre cele doua principii de viata, ce e drept mai putini sunt cei de partea altruismului.

Poate pentru faptul ca uneori intelegem gresit altruismul si subconstientul il mascheaza, desi in realitate este vorba de egoism.

Nu stiu cum sa ma raportez la aceste doua alegeri, pentru ca evident am zile in care imi doresc sa am grija doar de mine, fara sa mai car cu mine energii negative, fara sa caut solutii pentru problemele celor dragi, fara sa incerc sa inteleg motivatiile din spatele gesturilor cu care mi s-a raspuns in anumite situatii.

Insa am zile in care am un sentiment acut ca unei persoane dragi mie nu ii este bine. Si nelinistea ma copleseste, desi de cele mai multe ori nu pot rezolva nimic, daca intr-adevar este o problema reala si mi se confirma banuiala.

Nu stiu daca e mai bine sa fii o persoana egoista, pe principiul: daca tu esti multumit cu tine, cei din jur vor observa asta si vor vrea sa stea langa tine, sau sa fii altruist si empatic, indiferent de reactiile pe care le primesti.

Insa cel mai tare imi este frica de egocentristi.

"Ce ne dovedeste trupul? Ca nu suntem niciodata noi insine, pana ce sufletului nostru nu i se alatura altul".

"Ce este dragostea la prima vedere daca nu raspunsul unui suflet ce striga cuprins de un regret brusc pentru ca realizeaza ca nimeni nu i-a observat prezenta pe Pamant?"

"Cand spunem ca suntem in cautarea unui indrumator spiritual, in realitate cautam pe cineva care sa ne invete ce sa facem cu trupurile noastre. Decizii ale carnii. Uitam sa tragem invataminte atat din placere, cat si din durere".

marți, 23 iulie 2013

Cum sa te rasfeti, sa arati bine si sa fii multumita de tine

Involuntar in ultimul timp discutiile si gandurile mele au inceput sa fie mai concentrate, pe subiecte inca delicate, cum ar fi fericirea, starea materiala, obsesii, relatii sau parinti.

Parca imi vine sa le aman, pentru ca mi se pare indecent ca in zilele de vara, cand imi doresc doar sa ma acopar in matase, urcata pe o pereche de platforme, ca sa fiu frivola la limita, sa discut despre lucrurile serioase.

Dar nu am cum, apar in minte si in dialoguri. Si uite asa ma intreb daca nu cumva uneori confundam fericirea cu mancarea, cu hainele, cu oamenii care ne inconjoara, doar - doar sa evitam sa stam de vorba cu sinele?!?

Nu incerc sa le contest importanta in marele puzzle, dar nici sa le ridic la rang de prioritate suprema. Si totusi, mergand pe ideea de hrana, sunt convinsa ca sunt ceea ce mananc.

"Drogul meu legal" este ciocolata si chiar are puterea sa ma consoleze. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca jumatate din personalitatea mea o afisez prin tinutele pe care le port.

Nu sunt sclava trendurilor, ci mi-am format propriile reguli si cred ca am stiut cum sa fac asta. Deci pana la urma fericirea chiar inseamna, de multe ori, mancare si haine, plus prietene.

Datorita aplecarilor de care v-am povestit mai sus am fost "identificata ca facand parte" dintr-un grup tinta: Pizza Sun, de la Pizza Hut. Un concept misto: vizual, textura, gust si varianta de prezentare.

Pentru asta Irina Markovits a spus ca vara asta poti sa faci combinatii indraznete, daca pastrezi reguli simple: poti sa asortezi un print floral cu altul in dungi sau buline, dar ai grija ca paletele cromatice sa fie similare.

Si mergand mai departe asta inseamna si mai mult, adica hrana combinata cu tinutele pe care le porti. Usor de spus, greu de facut, dar din cand in cand meritam un rasfat.

Asa ca pana pe 23 august va puteti delecta si voi cu sortimentele Pizza Sun: Tuscany, Chicken Supreme, All Cheese, Chorizo, salata proaspata la care se adauga o limonada racoritoare. Aici fac o mica paranteza: cea cu capsuni este noua mea bautura preferata: delicioasa la patrat.

Totodata, a fost lansat un concurs pe Pinterest - #PizzaSun, unde participantele pot castiga doua vouchere in valoare de 75 euro fiecare pentru cumparaturi la H&M sau unul dintre cele 10 vouchere duble cu care sa consume Pizza Sun impreuna cu un prieten/o prietena.

Ce trebuie sa faceti– sa dati repin oricarei fotografii preferate din board-ul nostru, la voi pe profil, si intrati in tragerea la sorti pentru unul dintre premii. Concursul a inceput vineri si se incheie miercurea viitoare.

 Board-ul este acesta . Va doresc succes.