vineri, 23 iulie 2010

Masura timpului s-a reinventat

Timpul a devenit obsesia acestui secol. Ne raportam la el in tot ceea ce facem si fara el nu am putea face nimic. Mai mult chiar, timpul inseamna bani in societatea moderna.

Si cum nu ne permitem sa il neglijam sau sa il pierdem aiurea trebuie sa il masuram. Cum puteam face asta? Din ochi? Prin suflet? Prin prisma celor de langa noi? Prin trairea prietenilor? Sau prin rutina? Azi e o noua zi de vineri. Eu ma gandeam la un restart. Sa ramana aceleasi informatii, dar in acelasi timp sa mearga mai bine. Cineva intreba in seara asta daca as putea alege sa fiu cineva faimos pe cine as alege? M-am oprit la Coco Chanel - pentru ca e clasica, dar de neuitat. Artificiile tin pentru o vreme, dar se degradeaza. Cred ca la Coco Chanel as mai adauga si pasiunea. Ea se leaga si de timp. Cred ca cea mai buna metoda de a masura timpul este pasiunea. Cand vei stii sa spui cu pasiune ce ai facut, inseamna ca nu ti-ai pierdut vremea. Asta va doresc si voua azi si intotdeuna, pasiune clasica, dar de neuitat.

marți, 20 iulie 2010

Eu, politicienii, factura de telefon si banii vostri

Suprinzator ca in ciuda curiozitatii macabre de care dau dovada si uneori m-am autosabotat din cauza asta, nu am avut niciodata mania citirii sms-urilor iubitului sau altor persoane apropiate. Insa de data asta va marturisesc cu mana pe inima ca as citi niste sms-uri. Va intrebati ale cui? Hai ca va spun povestea pana la capat. Imi imaginez ca daca esti politician important, iar factura de la telefon iti este platita din bani publici, suni in stanga si in dreapta si trimiti sms-uri. Uite despre asta vorbesc eu. Acele mesaje vreau sa le citesc.

Cei de Institutul pentru Politici Publice au publicat marti un raport cu cheltuielile deputatilor din lunile februarie si martie. Mai departe nu se stie, pentru ca scumpii nostri deputati s-au gandit, in unanimitate, sa mai ridice un zid, ca noi, cetatenii de rand, adica fraieri in viziunea lor, sa nu stim unde se duc banii pe care ii platim.

Raportul realizat de la IPP arata ca in ceea ce priveste decontarea sumelor pentru factura la telefonul mobil exista deputati care au luat sume enorme din banii publici.

Astfel, printre deputatii care au decontat cele mai mari sume cu telefonul mobil se afla: Varujan Pambuccian, lider grup Minoritati Nationale, cu 1.806 de lei, urmat de Ludovic Orban, PNL, cu 1.125 de lei, Valeriu Zgonea, PSD+PC, cu 1.106 de lei cheltuiti si Ioan Oltean, PD-L, cu 856 de lei.

La Senat in medie 105 senatori reusesc in fiecare luna sa se incadreze in plafonul stabilit prin Hotarare de Birou Permanent la factura telefonica, adica 90 de lei.

Analiza datelor realizata de IPP a scos la iveala si faptul ca un numar de 5 senatori nu deconteaza deloc sume de bani aferente capitolului de telefonie mobila, adica Dan Voiculescu PSD+PC, Iulian Urban PD-L, Ion Toma, Independent, Mihai Stanisoara PD-L si Orest Onofrei PD-L. Insa pentru primele patru luni 27 de senatori au decontat sume mult mai mari decat cele existente in buget pentru acest capitol.

Si lista de nume se opreste aici, e lunga. Si nu e vorba doar de telefon ci si de deplasari in tara, dar si in afara. La deplasari e destul de clar, de aceea singura mea curiozitate raman sms-urile lor. Oare cate sms-uri poti trimite domnule Zgonea la o factura de 1.106 de lei?

Tacere de vara

Tind sa cred ca ieri a fost ziua cea mai tacuta din an. Am spus foarte putine pentru o zi normala petrecuta in online. Iar asta pentru ca uneori chiar trebuie sa tac. Pentru ca m-am saturat sa ma explic si multe altele. E probabil ca si in zilele urmatoare sa fac un exercitiu al tacerii. Iar am vorbit mult, zgomotos si s-a ales praful. Atunci cand am avut nevoie de vorbe ele nu au venit, acum e prea tarziu pentru ele. Timpul lor a trecut.