vineri, 1 mai 2009

Brain surgery


Stiam de multa vreme ca creierul uman e complex. Insa al meu de ceva timp are momente cand functioneaza in sens invers. Eu spun NU el spune DA si uite asa povestea asta continua de cateva saptamani. Si deja incepe sa ma supere la modul cel mai serios. Cand e NU...NU sa ramana....si cand e DA....DA sa ramana. Si uite ca am ajuns si in luna mai...dar eu de ieri ma gandeam cu tristete ca in 2010 prima zi din mai va fi intr-o sambata. Ce trist! Si totusi gandesc in perspectiva, pierd o zi de somn si stat aiurea, asta daca mai traiesc pana atunci.

Peter Pan vroia sa ma ia la mare ieri. Era pregatita cu multe bagaje, gaseam si eu ceva pe acolo. Peter Pan sper ca te-ai distrat bine pentru ca aveai nevoie de asta. Sa nu uiti sa te gandesti si la mine cand stai intinsa pe plaja in Vama si visezi la ale tale.

miercuri, 29 aprilie 2009

"Oaia neagra" a familiei


In sfarsit am aflat si eu oficial de ce sunt "oaia neagra" a familiei, sau ma rog "ursul negru al familiei". Cica sansele ca al doilea nascut al familiei sa devina un rebel sunt foarte mari.

"Al doilea nascut la parinti are toate sansele sa se transforme intr-un adult rebel, in comparatie cu fratele/sora mai mare, mult mai conservator.

Un studiu realizat in cooperare de cercetatorii de la Universitatea din Pennsylvania, de la Universitatea Manoa din Hawaii si de la Universitatea Purdue, publicat in jurnalul Child Development, a confirmat banuielile ca primul nascut, de obicei, se conformeaza, in timp ce al doilea este rebelul familiei".

Deci nu trebuie sa imi mai fac atat de multe procese de constiinta. Se pare ca asa stau lucrurile si nu am venit eu acum sa le schimb ordinea fireasca. Si daca mai pun la socoteala ca am fost o "greseala" cred ca am toate scuzele de rigoare ca sa devin cel mai controversat membru al familiei.

marți, 28 aprilie 2009

Cum a rasplatit Basescu loialitatea Elenei Udrea?



"Da, in politica se poarta sa fii in toate luntrile in care se poate ca sa te asiguri intotdeuna ca, atunci cand se intampla ceva, ai un refugiu. Unul dintre principiile dupa care m-am ghidat in viata si in politica este loialitatea. Eu am intrat in politica fara sa am o imagine despre liderii politici. Dar intotdeuna trebuie sa crezi in cineva.

Eu am crezut in Traian Basescu ca om politic, si ca presedinte si ca primar. Si am fost loiala, indiferent care au fost costurile de imagine pentru mine - fiindca am fost deseori atacata pentru acest lucru. Am ramas loiala proiectelor presedintelui. Cred ca Traian Basescu va mai fi presedinte pentru inca cinci ani si este un presedinte care va marca profund istoria Romaniei. Sunt si presedinti care au trecut prin istorie lasand doar urme vagi".

Declaratia de mai sus este o parte din interviul acordat de Elena Udrea revistei One, numarul din mai. Si se pare ca presedintele i-a rasplatit loialitatea cu un fotoliu ministerial. Pare un schimb echitabil. Nu-i asa?

Ce se intampla cand se razbuna logodnica inselata?


Povestea suna cam asa: Doi indragostiti, din Roma, se pregatesc de momentul cel mare: nunta! Insa la doar cateva zile totul se strica, iar nunta se amana. De vina e Facebook-ul! Logodnica a vazut o poza in care viitorul ei sot se uita la sanii altei femei. Nu a inteles de fapt ca toate astea s-au petrecut la petrecerea burlacilor. Si cum razbunarea este dulce, ea a imprastiat un afis prin toata Roma. Nu unul foarte "magulitor" pentru "hotul prins": "Antonio Brucardi, meno male che c’è Facebook. Almeno ho scoperto in tempo prima di sposarti che sei un porco traditore". Povestea nu pare noua si nici originala, ca doar peste tot exista cate un "porc tradator".

Insa frumusetea acestui fapt sta in faptul ca foloseste resurse nemasurate de imaginatie si creativitate. Afisele cu pricina stau inca pe stalpii din Roma si la intrarea in metrou, dar ele promoveaza de fapt noul film care se lanseaza in seara asta: Feisbum. Trebuie sa recunosc ca este o campanie geniala. Si cand ma gandesc ca englezii au luat povestea de buna. Felicitari echipei de la promovare. Ramane de vazut daca si filmul Feisbum e la fel de bun.

Interludiu



Maiestrie, delicatete, apa, forme si dans. Un tablou al unui moment care tinde spre perfectiune si da iluzia implinirii.