sâmbătă, 21 februarie 2009

Cum poti?


Daca ai ajuns sa nu mai crezi in Dumnezeu pentru ca vezi in fiecare zi ce se intampla in lume inseamna ca nu ti-ai pus problema in mod corect. De fapt ar trebui sa te intrebi: "Cum mai poti sa ai incredere in oameni dupa tot ceea ce vezi zilnic?"

miercuri, 18 februarie 2009

Ceva din Preda si Calinescu


"Esti cult nu prin ceea ce ai citit, ci prin ceea ce ai avut taria sa nu citesti. Cu prea multa carti faci o librarie, iar nu o biblioteca"...."Nu-ti fortifica in asa fel caracterul, incat sa nu poti plange. O femeie care nu stie sa planga a pierdut jumate din farmecul ei"....Scrinul Negru...George Calinescu.


" Ce este singuratatea poetului? Un numar de circ neanuntat in program.

Ce este o lacrima? Un cantar in asteptarea greutatilor.

Ce este betia? O fila alba intre altele colorate.

Ce este uitarea? Un mar copt in care s-a infipt o sulita.

Ce este intoarcerea? Aproape nimic.

Ce este o tristete? Un drum care se impotmoleste inainte de a ajunge la liman.

Ce este un Revelion? Un pahar de vin in care s-a turnat otrava.

Ce este femeia iubita? O batista care mai flutura inca. ".... Marin Preda....Delirul.


luni, 16 februarie 2009

As dori sa evadez


Azi vreau sa evadez din propriul corp, din propria minte, din mine. Si odata evadata sa ma trezesc in alta lume, minte, corp si suflet. Sa vorbesc alta limba si sa traiesc o alta viata. Macar pentru o zi as dori sa evadez din mine.

duminică, 15 februarie 2009

De ce se intampla unele lucruri?


Exista momente cand anumite lucruri se consuma impotriva vointei tale de a le opri, de a reusi sa faci ceva ca sa pui capat unor actiuni din care nu ai dori sa faci parte niciodata. Astfel ca acestea au loc si tu ramai cu gustul amar ca nu ai putut sa faci nimic ca sa impiedici rezultatul final. Ele au loc, iar tu ramai in urma, interzis, fara sa iti dai seama care e vina ta si aportul actiunilor tale in toata tarasenia. Lucrurile se consuma fara ca tu sa poti sa faci nimic si asta doare. Mai rau e insa faptul ca poate nu vei reusi niciodata sa intelegi de ce nu ai putut sa impiedici asta, sau sa intelegi de ce au avut loc.