miercuri, 12 decembrie 2012

M-am săturat

M-am săturat de jumătăţi de măsură, în viaţă, în profesie, în dragoste, în relaţii. La fel cum m-am săturat de cei care atunci când le era bine, ignorau răul din jur, iar acum când roata s-a întors critică răul altora, iar cel de care ei erau vinovaţi, cu puţin timp în urmă, l-au ascuns, chiar de subconştientul lor, dormind liniştiţi. Există bine şi în tabăra duşmanului, iar dacă recunoaştem asta nu ne ştirbeşte din personalitate. Dacă nu putem face asta cred că e mai bine să tăcem din gură, să nu criticăm, doar de dragul de a avea o opinie. M-am săturat să îmi fie dor şi mă tem că dorul asta o să mă macine toate viaţa, indiferent de ce voi face sau cu cine voi fi. Pe de altă parte, am început să mă bucur de faptul că am realizat că anticiparea e bună.

luni, 10 decembrie 2012

Procente

Procente, procente, candidaţi, exit-poll-uri, cam astea văd de ieri încoace. Procente la prezenţă, la sondaj exit poll, la rezultate parţiale şi la rezultate finale. Alegerile nu sunt amuzante pentru mine, chiar deloc. Numai semnul de % îl văd în faţa ochilor. Riscurile meseriei.

Pe de altă parte unele lucruri sunt irelevante, o minoritate a decis ce majoritate să conducă o altă majoritate, care nu a dat doi bani pe viitor, dar sunt sigură că va ridica tonul, cu corul nemulţumiţilor de toate şi de toţi.

Cu toate astea, sinceră să fiu mie una mi-ar prinde bine un concediu. Unul mai lung aşa. Dar mai am de trecut nişte hopuri ca să mă pot relaxa pe bune!