vineri, 27 martie 2009

Lectura de weekend


"Scrisul este o introspectie indelungata, o calatorie catre grotele cele mai ascunse ale constiintei, o meditatie lenta. Scriu pipaind tacerea, descoperind particule de adevar, mici cristale care imi cad in palma si-mi justifica trecerea pe aceasta lume"....Paula...Isabel Allende.

miercuri, 25 martie 2009

Doar o fraza

Apreciez oamenii care stiu sa treaca cu fruntea sus prin viata. E greu, obositor, dar stiu ca se poate.

marți, 24 martie 2009

Vand la licitatie o parte din mine. Cine cumpara?


E inutil sa fac eforturi in unele situatii, e ca si cum as spune ca sunt capabila sa ridic 100 de kilograme. E cam nasol sa iti dai seama ca orice intentie buna iti este rasplatita cu spatele, efectiv cu spatele. Asa ca am hotarat sa imi vand si eu la licitatie bunul simt, bunele intentii, altruismul si tot ce tine de partea pozitiva a unui om. Cred ca o sa traiesc destul de bine si fara ele. Sunt inutile in zilele astea. Cumpara cineva?

luni, 23 martie 2009

Conducerea zvonurilor...


"Aproape, aproximativ, surse" sunt doar cateva dintre cuvintele care circula tot mai des prin presa din Romania, in ultimul timp. Daca pana acum existau cateva lucruri de care puteai sa fii sigur, ele s-au transformat in probabilitati cu sanse mari de risc. Cel mai probabil e mai simplu sa raspandesti un zvon, sa astepti reactiile si sa vezi ce e de facut mai departe. Adica suntem condusi prin zvonistica si manipulare. Si totusi au uitat sa ia in calcul ca prea multe rateuri duc la neincredere totala. Zvonurile nu vor fi crezute la infinit, nu vor mai starni nici macar o reactie minima, vor fi inlocuite cu scepticism si pesimism. E periculos sa conduci prin zvonuri, probabilitati. E ca si cum ai conduce cu ochii inchisi. Eu deja nu mai cred in zvonuri, aproximari si jumatati de masura.