joi, 15 ianuarie 2009

Despre Noe si politicieni


In anul 2008, vine Dumnezeu la Noe, care traia linistit in Romania, si-i zice:
- Noe, pamantul s-a umplut de rautate si oamenii M-au uitat. Vreau sa-mi construiesti o noua Arca, pentru ca Potopul va veni iar. Sa iei din fiecare specie cate un exemplar mascul si femela. Ai la dispozitie 6 luni de zile! Dupa 6 luni se uita Dumnezeu pe pamant si-l vede pe Noe plangand in gradina.


- Noe !!! Sunt pe cale sa incep Potopul, unde este Arca ???


- Iarta-ma, Doamne, dar lucrurile s-au mai schimbat intre timp... Am nevoie de autorizatie de constructie. Ma tot cert cu un inspector, pentru un sistem antiincendiu, vecinii m-au dat in judecata pentru ca am incalcat planul de urbanism construind Arca in gradina mea si astfel am incalcat normele de inaltime.

Apoi compania de electricitate a cerut sa pun ipoteca pe Arca in vederea acoperirii costurilor de transport si de mutare a liniilor de inalta tensiune ce trebuie date la o parte din calea Arcii pentru a fi lansata la apa. Degeaba le-am spus eu ca va veni marea la mine, ca nu m-au crezut.
Sa fac rost de lemn, a fost o alta problema. Este interzis sa tai lemn din padurile invecinate deoarece acolo traieste bufnita cu pete care-i o specie protejata. Am incercat sa-i conving pe ecologisti ca tai lemnul tocmai pentru a salva bufnita, dar nici n-au vrut sa stea de vorba cu mine.
Cand am inceput sa adun animalele, am fost dat in judecata de un grup de activisti pentru protectia animalelor. Ei sustineau ca tin animale salbatice sechestrate impotriva vointei lor, si de asemenea au sustinut ca sa pun atatea animale intr-un spatiu atat de mic, inseamna cruzime asupra lor.

Apoi, Ministerul Mediului a spus ca nu am voie sa construiesc Arca pana cand reprezentantii lui nu fac un studiu de mediu si implicatiile pe care Potopul Tau le poate avea asupra mediului.
Inca am un proces in derulare cu Ministerul Muncii, deoarce inca nu m-am hotarat cate minoritati ale grupurilor etnice sa angajez pe santier iar Blocul Sindical nu ma lasa sa-mi folosesc la constructie copiii mei deoarece nu fac parte din Sindicat si nu au certificare ISCIR pentru constructia de Arce.

Ca sa fie totul si mai rau, Fiscul mi-a confiscat toate posesiile, deoarce ei sustin ca vreau sa parasesc tara cu specii de animale pe cale de disparitie.
Deci, Doamne, iarta-ma, dar imi trebuie pe putin 10 ani ca sa fac tot ce mi-ai zis.
Dintr-o data cerul se lumina, norii disparura, iar soarele din nou aparu stralucitor pe cer. - Doamne, sa inteleg ca nu ne mai distrugi lumea ? - Nu, Noe, se pare ca mi-a luat-o guvernul inainte...

P.S. Nu vizez niciun Guvern, fie el Boc sau Tariceanu, din pacate nu prea sunt diferente, doar schimbari de nuante! Am primit si eu chestia asta cu ceva timp in urma si mi se pare foarte relevanta pentru zilele astea.

marți, 13 ianuarie 2009

Caut un jurnalist adevarat in tara asta! Exista?


Vreau un jurnalist, liber profesionist, neafiliat sau simpatizant al unui grup politic care sa ii ia un interviu lui Traian Basescu. Vreau un jurnalist genial care sa stie sa puna intrebarile, sa surpinda adevarata esenta a acestui om. Eu una cel putin nu am reusit sa imi fac o parere corecta despre el. De aceea caut un jurnalist genial care sa stie sa faca un interviu reusit cu acest om. Vreau sa stiu de copilarie, de drame si de tot ceea ce m-ar ajuta sa ma lamuresc ce vrea Traian Basescu de la el, de la altii si de la noi! Se gaseste asa ceva in Romania?

luni, 12 ianuarie 2009

De ce era obosit Geoana?

Ma simt obosita, dar nu in sensul nesimtit al cuvantului, ca sa nu fiu prost inteleasa. Eu pe mine ma inteleg, dupa cateva zile de vacanta am intrat intr-un fel de maraton combinat cu munca sau distractie cu prietenii. In zilele de dupa Craciun m-am ambitionat sa le arat altora ca pot sa ma distrez si eu toata noaptea chiar daca in timpul zilei am muncit. Dar sa nu ma victimizez. Alta e problema mea cearcanele oribile pe care le avea azi Geoana. Auzi domnule presedinte al Senatului ai fost in SUA, la Aspen, daca spune drept Interesul Public, si nu ai avut timp sa te odihnesti? Pana si Oprea a facut boacana cu Vulpea pe la sfarsitului sejurului tau, in care te-ai lafait in UGG-uri. Incepi sa imi placi daca esti un om asa de interesat de aspectul fashion al vietii. Sau poate il urmezi pe nea Ilici care se stie ca este o persoana bine imbracata. Am spus-o si eu, chiar am facut un top (s-a busit pe blogul meu faza cu linkul), dar au spus-o si altii inaintea mea. Se pare ca nu i-a priit vacanta lui Geoana.