vineri, 26 august 2011

Mantuirea Romaniei si a romanilor

Practica infaptuirii faptelor bune pe baza de recompensa exista inca de la inceputul lumii. Realitatea cotidiana confirma si azi ca exista persoane, asa cum scrie si in Biblie ca se intampla in vechime, care incearca sa isi rascumpere mantuirea prin fapte bune.

Insa mantuirea nu se dobandeste prin fapte bune, acestea fiind doar o consecinta a credintei, principalul catalizator. Acelasi principiu este prezent in multe alte aspecte ale vietii.

Parintii se folosesc de el cand isi educa copiii, patronii ca sa isi stimuleze angajatii, constiinta noastra ca sa isi linisteasca ego-ul si conducerile partidelor ca sa isi motiveze militantii in timpul campaniilor electorale.

Cum ne pregatim de un nou ciclu electoral, politicienii autohtoni s-au gandit sa extinda principiul recompensei contra faptelor. Pe lista propunerilor nominalizam introducerea tombolelor in ziua votului propusa de PSD. Daca nu merge cu liberul arbitru, politicienii doresc sa isi mascheze neputintele prin introducerea votului obligatoriu.

Liberalul Eugen Nicolaescu vrea ca cei care nu se prezinta la vot timp de trei scrutinuri consecutive, indiferent de care sunt ele, sa isi piarda dreptul de vot pentru doua legislaturi. Altii vor amenzi usturatoare daca cetateanul nu se prezinta la urne.

Oare e necesara toata aceasta serie de masuri ca sa ne exercitam un drept, care pana la urma urmei ne contureaza modul in care ne vom trai viata pe viitor?

Nu suntem niste insule, drept urmare fiecare dintre noi este afectat de deciziile pe care le iau politicieni. Avem nevoie de recompense sau pedepse ca sa luam decizii in prezent care traseaza cursul viitorului?

In ciuda silei pe care o resimtim uneori cand ne raportam la politica autohtona cred ca trebuie sa renuntam la eventualele metehne sau frici din copilarie si sa incercam, prin vot, sa ne alegem cu chibzuinta viitorul.

Desi cel mai probabil vom avea nevoie de multa credinta ca sa credem ca viitorul va aduce, prin politicieni si deciziile lor, mantuirea Romaniei si a romanilor.2 comentarii:

jocuri online spunea...

Salut ,pentru un schimb de link te deranjez ,daca esti deacord te rog adauga pe site-ul tau ,linkul http://www.jocuri-online.be cu titlul Jocuri online ,apoi astept datele site-ului tau ,ca sa te adaug si eu.
Iti multumesc !

Mirandolina spunea...

Din ce observ, romanul nu este un individ prea responsabil. Nu asuma faptul ca societatea asta e suma fiecaruia dintre noi. Se plange ca e murdar pe strazi dar continua sa arunce hartii, pungi, PET-uri. Are pretentia sa vina altcineva sa curate.
Asa si cu votul. Pana sa realizeze ca a vota e un act cetatenesc, o datorie, ca trebuie sa mearga sa voteze pentru el insusi, pentru copiii lui, eu cred ca va mai trece mult, prea mult timp.
Asa ca....