vineri, 8 ianuarie 2010

Ce lectii am invatat in 2009


Am rezistat cu stoicism tentatiei de a ma intoarce in trecut ca sa analizez pe indelete ce mi s-a intamplat in 2009, dar cum planurile de acasa nu se potrivesc cu cele din targ m-am trezit cu o leapsa de la elf, care este intr-o perioada de retrospectiva. Asa ca incerc sa fac o analiza subiectiv-obiectiva a lucrurilor invatate in 2009.

In 2009 am invatat ca maturizarea nu se termina niciodata, iar daca vrei sa fii copil din cand in cand trebuie sa mai lasi lucrurile in voia lor.

Am mai invatat ca am fost capabila sa iubesc o persoana mai mult decat as fi putut sa recunosc in fata ei, a mea si a celor din jur. Dar in acelasi timp am invatat ca in ciuda acestui fapt lucrurile carpite nu functioneaza niciodata, asa ca trebuie sa le lasi sa plece.

In 2009 am invatat ca nu mai sunt dispusa sa fac eforturi pentru a primi acceptarea unor oameni noi. Mai bine sa fiu eu insami si singura, decat sa imi pun masca si sa incerc sa intru in gratiile altora, doar ca sa pot spune ca am multi prieteni.

Am invatat sa ma reinventez si sa ma regasesc dupa ce am cazut rau de tot si nu stiam de ce sa ma prind ca sa ma pot ridica.

In 2009 mi-am insusit lectia increderii. Adica nu o acord decat persoanelor pe care le tin sub observatie indelung. Cu toate acestea din cand imi permit sa comit o nebunie de care sa ma bucur in noptile reci de iarna la o ceasca de ceai cu cea mai buna prietena.

Am invatat cate ceva despre politica si a inceput sa imi placa oarecum, chiar daca ma plang zilnic de ea. De ce imi place? Pentru ca politicienii sunt si ei oameni ca noi care mai mult ca sigur se simt singuri din cand cand, asa ca mine.

Am invatat sa gatesc mai bine, sa experimentez, sa imi iubesc din ce in ce mai mult sora, sa privesc in urma cu detasare si sa fiu multumita chiar si de lectiile pe care le-am invatat din esecuri.

Si cum sunt curioasa din fire o sa vreau sa stiu ce au invatat in 2009 Turambar si fosta mea colega regasita lillav. As mai da leapsa si altora, dar nu au blog:).

5 comentarii:

Anonim spunea...

Yep! Procesul de maturizare nu se opreste niciodata! Damn. :((

Anonim spunea...

In fiecare zi invatam un lucru nou, daca suntem atenti!

Irina Ursu spunea...

@ideileluiadi Cam asa este, dar uneori e un ritm ametitor si nu ne dam seama de asta

Oana spunea...

Ai invatat multe lucruri. Chiar daca si doare, e bine sa facem o analiza a ceea ce a fost.

Irina Ursu spunea...

@Oana Cam asa este. Presimt ca am invatat unele lucruri in paralel amandoua