duminică, 25 ianuarie 2015

Allegro, ma non troppo - comedia pe care trebuie sa o vezi la TNB

Piesa lui Ion Minulescu a carui premiera s-a jucat tot la Teatrul National pe 30 martie 1927 a "ajuns" din nou pe scena TNB.

Nu stiam la ce sa ma astept, dar am fost placut surprinsa cand am intrat in Sala Pictura, care era plina de spectatori.

In piesa joaca Gavril Patru, Marius Rizea, Eugen Cristea, Costina Ciuciulica, Aylin Cadir, Victoria Dicu si Costica Lupsa si este regizata de Razvan Popa.

Despre ce este vorba...

Titu Micsoreanu este milionarul care la insistentele sotiei Cocuta devine preocupat si de domeniul artistic.

Astfel ca il sustine financiar pe autorul dramatic Ion Marian ca sa scrie o piesa de teatru. Evident ca Titu se implica activ in "actul artistic".

Numai ca lucrurile nu sunt atat de simple cum par la prima vedere. Si pentru ca nu vreau sa va stric placerea de a merge sa vedeti piesa nu o sa dezvalui mai multe amanunte.

Florica (servitoarea) joaca foarte bine, ca si restul actorilor. E o piesa buna, care o sa va faca sa radeti, dar sa si reflectati la o serie de adevaruri care se ascund in spatele glumelor.



Sursa foto

"Veti fi martorii unor adevaruri incomode, rostite cu lejeritate: conditia artistului, raportarea sa la imbogatitii de moment, vanitatea si rapacitatea parvenitului ce se vrea aureolat si cu gloria intelectualului. Si, nu in ultimul rand, amorul, adulterul, frivolitatea feminina. Poate ca unele doamne din public vor zambi tainic la auzul replicii: O femeie fara amant e ca o cometa fara coada". Sustinut  de o distributie cu har si haz, va invit la un spectacol care contine toate ingredientele unei comedii elegante si spumoase", este mesajul transmis de regizorul Razvan Popa.

Mai multe detalii despre pretul biletelor si zilele in care puteti merge la teatru puteti afla de aici.

Niciun comentariu: